پاسخ:
يكى از قوانين درخشان اسلام از ديدگاه مذهب جعفرى- كه مذهب رسمى كشور ماست- اين است كه ازدواج به دو نحو مى تواند صورت بگيرد: دائم و موقت. ازدواج موقت و دائم در پاره اى از آثار با هم يكى هستند و در قسمتى اختلاف دارند:
1- آنچه در درجه اول ايندو را از هم متمايز مى كند، يكى اين است كه زن و مرد تصميم مى گيرند به طور موقت با هم ازدواج كنند و پس از پايان مدت اگر مايل بودند تمديد كنند تمديد مى كنند و اگر مايل نبودند از هم جدا مى شوند.
2- ديگر اينكه از لحاظ شرايط، آزادى بيشترى دارند كه به طور دلخواه به هر نحو كه بخواهند پيمان مى بندند. مثلًا در ازدواج دائم خواه ناخواه مرد بايد عهده دار مخارج روزانه و لباس و مسكن و احتياجات ديگر زن از قبيل دارو و طبيب بشود، ولى در ازدواج موقت بستگى دارد به قرارداد آزادى كه ميان طرفين منعقد مى گردد؛ ممكن است مرد نخواهد يا نتواند متحمل اين مخارج بشود يا زن نخواهد از پول مرد استفاده كند.
3- در ازدواج دائم، زن خواه ناخواه بايد مرد را به عنوان رئيس خانواده بپذيرد و امر او را در حدود مصالح خانواده اطاعت كند، اما در ازدواج موقت بسته به قراردادى است كه ميان آنها منعقد مى گردد.
4- در ازدواج دائم، زن و شوهر خواه ناخواه از يكديگر ارث مى برند، اما در ازدواج موقت چنين نيست.
پس تفاوت اصلى و جوهرى ازدواج موقت با ازدواج دائم در اين است كه ازدواج موقت از لحاظ حدود و قيود «آزاد» است، يعنى وابسته به اراده و قرارداد طرفين است؛ حتى موقت بودن آن نيز در حقيقت نوعى آزادى به طرفين مى بخشد و زمان را در اختيار آنها قرار مى دهد.
5- در ازدواج دائم، هيچ كدام از زوجين بدون جلب رضايت ديگرى حق ندارند از بچه دار شدن و توليد نسل جلوگيرى كنند، ولى در ازدواج موقت جلب رضايت طرف ديگر ضرورت ندارد. در حقيقت، اين نيز نوعى آزادى ديگر است كه به زوجين داده شده است.
اثرى كه از اين ازدواج توليد مى شود يعنى فرزندى كه به وجود مى آيد، با فرزند ناشى از ازدواج دائم هيچ گونه تفاوتى ندارد.(مجموعه آثاراستاد شهيد مطهرى/ج19/ص62)
سالن عقد خاطره به هیچ عنوان در زمینه همسر یابی موقت فعالیتی ندارد
لطفا در ین مورد تماس نگیرید اطلاعات ومشاوره در این مورد هم نداریم
