شب زفاف
شب زَفاف اصطلاحی است که یا به اولین شب پس از ازدواج، (به ویژه در صورتی که آن شب، عروس و داماد با یکدیگر همبستر شوند) و یا نخستین تجربه آمیزش جنسی واژنی گفته میشود.
معنای واژهٔ
معنای واژهٔ «شب» که روشن است و واژهٔ «زفاف» در عربی به معنای هدیه دادن میباشد. اصطلاحاً شب زفاف به شبی میگویند که عروس را به خانهٔ شوهر میبرند. لغتنامهٔ دهخدا در سرواژهٔ «زفاف» چنین آوردهاست:
عروس به خانه شوهر فرستادن. (تاج المصادر بیهقی) (دهار). فرستادن عروس به خانه شوهر و عروس و داماد را همبستر کردن. (غیاث اللغات) (آنندراج). زف. (منتهی الارب) (ناظم الاطباء) (اقرب الموارد). عروس را به خانه شوهر فرستادن. (فرهنگ فارسی معین)
در عربی آن را «لیلةالزفاف» میخوانند و در انگلیسی "Wedlock" برابر این واژه میباشد. شکل انگلیسی این واژه به قرن ۱۳ میلادی باز میگردد، که در انگلیسی میانه به شکل wedlok و در انگلیسی قدیم به شکل wedlāc بودهاست.
منظور از «جشن زفاف» همان جشن عروسی است، چنانکه در لغتنامهٔ دهخدا در سرواژهٔ «جشن زفاف» آمدهاست:
جشن عروسی. جشن زناشوئی. جشن ازدواج. جشنی که برای زفاف و زناشوئی بر پا میکنند. جشنی که در شب عروسی بر پا میکنند. مجلس سور و شادمانی که برای زناشوئی ترتیب میدهند.
«عقد زفاف» نیز واژهٔ دیگری از مشتقات زفاف است که به معنای «نکاح» میباشد. زفاف همچنین در معنی «درخشیدن» نیز آمدهاست.
در ایران
با ورود عروس و داماد به اتاق حجله، شب زفاف رسماً آغاز میشود. از قرن سیزدهم و تا پنجاه سال گذشته در تهران و بسیاری از شهرهای ایران، رسم بر این بود که عروس و داماد تا سه روز، دراتاق تنها باشند و فقط برای حوائج ضروری از اتاق خارج شوند.ازاله پرده بکارت عروس توسط داماد در این شب اتفاق میافتاد. در گذشته اگر داماد نمیتوانست در این شب موفق به رفع پرده بکارت دختر شود، اقوام عروس و حتی خود داماد، اصطلاحاً او را پشت در مانده میخواندند و سرزنشش میکردند. در شکل سنتی این رسم، یکی از کسان عروس، موظف بود در شب زفاف نزدیک حجله بماند و پس از نزدیکی مدرک بکارت که دستمالی خونی بود را جمع آوری و به برخی زنان، همچون مادر داماد نشان دهد.
به طور کلی پزشکان توصیه میکنند در هفتههای اول ازدواج برای آمیزش جنسی پافشاری نشود، مگر آن که ابراز تمایل عروس وجود داشته باشد. به ویژه در شب اول ازدواج که هر دو خسته و پر استرس هستند اجباری به این کار نیست. همچنین توصیه میشود کسی پشت در اتاق عروس و داماد نرود.
مطالب مرتبط :
-
- مهر المثل چيست؟
- مهرالسنه چیست؟
- مهر المسمى چیست؟
- مهرالمتعه
- احکام عقد از رساله امام خميني-ره
- شرايط عقد از رساله امام خميني-ره
- مسائل متفرقه زناشويي-از رساله امام خميني-ره
- احکام متفرقه ازدواج
- احکام عده
- احکام طلاق
- شرایط عقد ازدواج
- اذن ولی در ازدواج
- احکام ازدواج موقت
- احکام مهریه
- چرا سقط جنین حرام است؟
- ملاک استفاده زن از نفقه همسر
- شرایط و احکام عقد!
- ملاک اطاعت از همسر در دوران عقد
- نفقه زن حامله ی ناشزه
- هزینه درمان زوجه
- رفت و آمد پسر و دختر قبل از صیغه عقد
- ازداوج دائم و موقّت مسلمان با کافر غیر اهل کتابی
- ازدواجی که در شرع مقدس جایز نیست!!
- انتقال نطفه لقاح یافته زوج با تخمک زن دیگر در رحم زوجه
- حکم جلوگیری از بچه دار شدن برای مرد یا زن
- حکم انعقاد نطفه زن و مرد اجنبی