آیا می دانید چرا ثبت ازدواج دائم و آگاهی درباره قوانین مربوط به آن الزامی است؟
نظر به اهمیت و توجهی که امر ازدواج در میان خانواده ها و جوامع دارد فهمیدن قوانین و اصولی که در آن تدوین شده است برای همه افراد الزامی است. قوانینی که مربوط به ثبت ازدواج می شوند. همه ما می دانیم هدف از ازدواج تحکیم بنیاد خانواده و تقویت جنبه های اخلاقی، دینی و مذهبی است که در این میان نباید مهم ترین هدف آن را که حفظ و تداوم نسل بشریت است فراموش کنیم. از همین رو مسئله ازدواج یکی از مهم ترین و مقدس ترین مسائل در میان خانواده ها است که همواره با دقت و تمرکز بسیاری درباره آن تصمیم گیری می کنند. از طرفی دیگر ثبت مسئله مربوط به ازدواج که همان ثبت رسمی ازدواج است باعث می شود تا مسیر هرگونه تردید و دو دلی را در هنگام ازدواج و همچنین ربط دادن فرزندان حاصل از آن را بر روی زوج های جوان می بندد. به همین دلیل است که تمامی ازدواج های انجام شده با پروسه ای به عنوان ثبت ازدواج صورت می گیرد. ما در این مطلب می خواهیم تمامی آنچه را که برای ثبت ازدواج باید بدانید را برایتان بازگو کنیم.
ثبت ازدواج چیست؟
به طور کلی ثبت ازدواج به عنوان راهی برای به رسمیت شناخته شدن پروسه ازدواج معرفی شده است. آشنا شدن شهروندان یک جامعه با قوانین مربوط به ثبت ازدواج که بر روابط اجتماعی یک جامعه حاکم می باشد می تواند موجبات آگاهی بخشی عموم جامعه در مقابل تمامی مسائل حقوقی و در نتیجه کاهش مراجعات روزمره زوج ها به دادگستری ها را فراهم می کند. به همین منظور است که قانونگذار قوه قضائیه لزوم ثبت ازدواج را در قانون حمایت از خانواده ها مقرر نموده است. همچنین برای عدم ثبت آن نیز مجازات مربوطه ای نیز برای افراد لحاظ کرده است.
تشریفات ثبت ازدواج چیست؟
باید بگوییم که تشریفات مربوط به ثبت رسمی ازدواج به مثابه ثبت سایر اسناد رسمی است. به این صورت که زوج ها به هنگام مراجعه به دفتر ازدواج ، شناسنامه و گواهی پزشکی خود را دال بر عدم اعتیاد و ابتلا به بیماری های مربوط به موضوع ماده 23 قانون حمایت از خانواده و اجازه والدین و همچنین گواهی پزشکی مربوط به نکاح دوشیزه بودن زوجه را به سر دفتر تحویل دهند. به استثنا اینکه در برخی موارد دیگر ارائه اسناد دیگری لازم است. دقیقاً همانند شرایطی که یک زن ایرانی بخواهد با یک مرد غیر ایرانی ازدواج کند یا خانمی که بخواهد برای بار دوم ازدواج کند. در این صورت باید مدارک مربوط به رد شدن ازدواج قبلی را به سر دفتر ارائه دهد. پس این مرحله سر دفتر هویت و مشخصات زوجین را با معرفی سه نفر از کسانی که معتمد هستند احراز می کند. سپس سند ازدواج دائم در دفاتر مربوطه ثبت می گردد.
زمانی که ثبت ازدواج توسط سر دفتر صورت گرفت وی صیغه مربوط به نکاح را جاری می کند و رضایت طرفین و سلامت عقلی آنان احراز می کند. پس از این مرحله زن و شوهر با سلامت و اختیار تام خود زیر ورقه ثبت ازدواج را امضا می کنند. به واقع این ورقه به مثابه رونوشت ثبت رسمی ازدواج است.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت ازدواج دائم
قاعدتاً برای ثبت ازدواج دائم به مدارکی نیاز است که باید زوجین آن را فراهم نموده و به سر دفتر دفترخانه ثبت اسناد تحویل دهند. مدارکی از جمله:
ارائه گواهی پزشکی آزمایشگاه که قبل از ازدواج انجام داده اند
تکمیل مدارک مربوط به ثبت رسمی ازدواج
همچنین ارائه اصل شناسنامه مربوط به عروس و داماد و پدرعروس ، کپی از شناسنامه و همچنین ارائه یک برگ کپی پشت و رو از کارت ملی هر دو الزامی است.
حتما بخوانید:مراحل ثبت ازدواج
![]() عقد و ازدواج |
![]() عقد خاطره |
![]() عقد و سفره عقد |
![]() دفتر ازدواج و طلاق |
![]() دفتر ازدواج |
![]() دفتر ازدواج مدرن |
![]() ثبت ازدوج |
![]() ثبت ازدواج موقت |
![]() ثبت ازدواج ارزان |
![]() محضرخانه |
![]() سفره عقد |
![]() سفره عقد آکواریوم |