حکم خوردن شیر زن توسط شوهر یا غیر شوهر
سوال: خوردن شیر زن توسط شوهر یا غیر شوهر، چه حکمی دارد؟
خمس وسایل مورد نیاز پسر قبل از ازدواج
سوال: آیا به وسایل مورد نیاز پسر اعم از رختخواب، لباس، و ... که برای ازدواج تهیه می شود، خمس تعلّق می گیرد؟
ازدواج با فرق مختلف صوفی، علی اللهی و دراویش و منافقین
سوال: الف) ازدواج با فرق مختلف صوفی، علی اللهی و دراویش چه حکمی دارد؟ ب) ازدواج با اعضاء گروهک منافقین چه حکمی دارد؟
بستن لوله های رحم از نظر حکم شرعی
سوال: بستن لوله های رحم جهت کنترل جمعیت چه حکمی دارد؟
حکم انعقاد نطفه زن و مرد اجنبی
سوال: زنی از شوهر خود بچه دار نمی شود، آیا جایز است نطفه مرد دیگر غیر از شوهر به وسیله دستگاه در رحم او قرار داده شود و بدینوسله حامله گردد و اگر جایز است، آیا تمام احکام مادری و فرزندی مانند محرمیت و ارث و... جاری می گردد؟
حکم جلوگیری از بچه دار شدن برای مرد یا زن
سوال: الف) جلوگیری از بچه دار شدن برای مرد یا زن جایز است یا نه؟ ب) اگر موجب لمس و نظر نامحرم (زن نامحرم یا مرد) باشد حکم چیست؟ ج) اگر موجب عقیم شدن دائمی باشد حکم چیست؟
سهولت در امر ازدواج از نظر شرعی
سوال: برخی خانواده ها برای ازدواج دخترانشان مخارج زیادی را بر داماد تحمیل می کنند مانند برپایی مجلس در تالارها با هزینه ها ی سنگین، دعوت از صداها نفر میهمان و امثال آن که حقیقتا در ابتدای زندگی به بهانه آبرو داشتن و... مخارج کمرشکن را بر دوش داماد قرار می دهند و او را مجبور به زیر بار قرض رفتن و بسیاری از مشکلات دیگر می کنند تا جایی که او قلبا راضی به این مخارج نیست و اما مجبور می شوند. آیا این بهانه ها که به نوعی سد راه ازدواج جوانها می گردد شرعا چگونه است ودر صورت عدم رضایت داماد به انجام این مخارج استفاده از آن چه صورت دارد؟
مهر المثل چيست؟
اگر در زمان انعقاد عقد راجع به مهریه توافق نشده یا اینکه مهریه نوعی تعیین گردیده که مطابق قانون نبوده، ولی عمل زناشوئی بین زوجین رخ داده است، در این حالت بر اساس عرف و عادت محل و وضعیت خاص زوجه مانند تحصیلات، سن، شغل و امثال آن مهریه ای هم شأن زنان مشابه وی تعیین میگردد که به این نوع مهریه مهرالمثل می گویند.
مسائل متفرقه زناشويي-از رساله امام خميني-ره
2448 اگر زن پيش از آن که شوهرش با او نزديکي کند به طوري که در مساله پيش گفته شد مرتد شود عقد او باطل مي گردد ولي اگر بعد از نزديکي مرتد شود بايد به دستوري که در احکام طلاق گفته خواهد شد عده نگه دارد پس اگر در بين عده مسلمان شود عقد باقي و اگر تا آخر عده مرتد بماند عقد باطل است.
شرايط عقد از رساله امام خميني-ره
2370 عقد ازدواج چند شرط دارد: اول: آنکه به عربي صحيح خوانده شود به احتياط واجب، و اگر خود مرد و زن نتوانند صيغه را به عربي صحيح بخوانند به هر لفظ ي که صيغه را بخوانند صحيح است و لازم هم نيست که وکيل بگيرند اما بايد لفظ ي بگويند که معني "زوجت و قبلت" را بفهماند
احکام عقد از رساله امام خميني-ره
در زناشويي چه دائم چه غير دائم بايد صيغه خوانده شود و تنها راضي بودن زن و مرد کافي نيست و صيغه عقد را يا خود زن و مرد مي خوانند يا ديگري را وکيل مي کنند که از طرف آنان بخواند.
احکام متفرقه ازدواج
تفريح و رفتن به گردش با نامزد خود كه هنوز عقد نكرده است چه حكمى دارد؟