ازدواج سفید چیست؟
همه ما با عبارتهای «ازدواج دائم» و «ازدواج موقت» آشنا و کم و بیش از احکام شرعی آنها اطلاع داریم، اما کمتر پدیده «ازدواج سفید» به گوشمان خورده است. این پیوند بر خلاف ازدواج دائم و موقت نه در شرع و نه در عرف ما ایرانیان جایی ندارد، چون دختر و پسر بدون برگزاری مراسم عقد و به خاطر منافع اقتصادی و عاطفی بدون، زیر یک سقف میروند.
تاثیرات منفی ازدواج سفید و هم خانه شدن
ازدواج برای غربی ها رابطهای خصوصی و شخصی است. ولی وقتی زن و مردی فقط به دلایل شخصی خودشان زیر یک سقف رفته و بدون ثبت رسمی، قانونی و حقوقی در کنار هم زندگی میکنند و هم خانه میشوند، به آن ارتباط ازدواج سفید گفته میشود. زندگی بدون ازدواج یکی از شیوههای رایج زندگی در غرب است. بیش از دوسوم زوجهای آمریکایی پیش از ازدواج رسمی، مدتی را بدون ازدواج با یکدیگر زیر یک سقف میگذرانند. در سال ۱۹۹۴، حدود ۳/۷ میلیون زوج آمریکایی بدون ازدواج با یکدیگر زندگی میکردند و نزدیک به اواخر دهه ۱۹۹۰، حداقل ۵۰ تا ۶۰ درصد زوجها پیش از ازدواج رسمی، مدتی را بدون ازدواج با یکدیگر میگذراندند.
ازدواج سفید
ازدواج سفید نوعی رابطه عاطفی و جنسی بین زن و مرد است که به دو شکل میتوان آن را تعریف کرد. برخی میگویند مقصود آن است که زوجین بدون خواندن صیغه عقد نکاح اقدام به تشکیل زندگی مشترک میکنند. گروه دیگر آن را معادل زندگی مشترک بدون ازدواج تعریف میکنند و میگویند «ازدواج سفید»، ازدواجهایی است که دختران و پسران بدون آنکه عقد کنند زیر یک سقف میروند و به تعبیر دیگر نوعی همباشی است.
همباشی
دکتر امیدعلی احمدی میگوید در این ازدواج که در غرب رایج است و به معنای «همباشی» نیز شناخته میشود، پیوندی به مدت زمان نامعلوم بین دو فرد برقرار میشود که فاقد مشروعیت اجتماعی و حقوقی است. مهدی بیاتی روانشناس نیز معتقد است زندگی دختر و پسر زیر یک سقف را بدون عقد شرعی نمیتوان ازدواج نامید
پیوند مجازی قلبها!!
وقتی شبکه ارتباطی و اطلاعاتی ما به گستردگی جهان می شود، عمق شناسایی ما در این وسعت عظیم تا چه اندازه کاهش می یابد؟!
چگونه می توانیم در این پهنه گسترده ؛ به شناسایی عمیق مسئله ای و یا به لایه های پنهان موضوعی فکر کنیم؟!
چگونه اسیر سطحی نگری و ساده لوحی نشویم؟! خلاصه اینکه در میان این همه افراد که فقط چند خطی از آنها می خوانیم یا چند کلمه ای را می شنویم ؛ چگونه روح و روان، احساس و اندیشه و رفتارشان را بشناسیم و باور کنیم؟! آن هم در مهمترین انتخاب زندگی یعنی همسر گزینی و ازدواج، انتخابی که در عالم واقعی هم با مشکل روبروست ؛ پس درعالم مجازی چه باید کرد؟
شرط و شروط ازدواج های اینترنتی
کافی است آدرس سایت را وارد کنی بعد هم فرم مشخصات خودت و کسی که همیشه توی رویاهایت به عنوان همسر در نظر داشته ای پر کنی و تمام. حالا باید منتظر باشی که صاحب سایت محترم و تشکیلاتش کسی را که نزدیک به خواسته های تو است برایت در نظر بگیرند و بروید سال های سال به خوبی و خوشی با هم زندگی کنید. البته بعضی از سایت ها مبلغی هم به عنوان حق العمل دریافت می کنند که مقداری از آن هنگام ثبت نام و بقیه اش بعد از وصال دریافت می شود.
ازدواج اینترنتی فرصت یا تهدید؟
اینترنتی شدن روابط اجتماعی در جامعه امروز ایران به طرز ناباورانه ای بیان کننده این واقعیت است که گپ و گفت ها و مراودات دوستانه در دنیای مجازی به شکل نگران کننده ای در حال تبدیل شدن به فرهنگی پذیرفته شده است.
امروزه بشر استفاده از وسایل ارتباط جمعی چون اینترنت، ماهواره و رایانه را جز» لاینفک زندگی خود می داند. دنیای جدید نیز شیوه نوین را برای زندگی می طلبد و از همین رو زندگی نسل جدید با نسل گذشته متفاوت شده است به طوری که بسیاری از افراد ترجیح می دهند امور روزمره و گاه ضروری زندگی خود از جمله ازدواج و تجارت را از طریق اینترنت پیگیری کنند.
ازدواجهای اینترنتی و آسیبهای آن
چندی پیش،رئیس سازمان ملی جوانان دربارهء افزایش ازدواجهای اینترنتی هشدار داد و گفت:نظرسنجیها نشان میدهد آسیبهای ازدواجهای اینترنتی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.،رئیس سازمان ملی جوانان،
در حاشیهء یکی از جلسات هیأت دولت در گفتوگویی کوتاه با خبرنگاران،در پاسخ به سؤالی دربارهء گسترش ازدواج اینترنتی،با اشاره به اینکه تشکیل خانواده نیاز به شناخت زیادی از دو طرف دارد،گفت:شناساییهایی که از طریق ارتباطهای اینترنتی میان افراد صورت میگیرد،بیشتر مورد سوء استفادهء انسانهای شیاد است و خانوادهها،به ویژه جوانها،باید به آن توجه بیشتری کنند.
ازدواج اینترنتی
پیش از این در محیط های سنتی، به دلیل نبود تمرکز افراد از مذاهب، افکارو ملل مختلف در محیطی مبتنی بر اطلاعات و ارتباطات، امر شناسایی افراد و برقراری لینک تعاملی جهت شناخت زوجین از یکدیگر، تنها بر مبنای رفتارهای سنتی و بومی خانواده ها یا آشنائیت های دیگر صورت می گرفت.
ازدواج به سبک اینترنتی
رئیس سازمان ملی جوانان درخصوص افزایش ازدواج های اینترنتی هشدار داد و گفت: نظرسنجی ها نشان می دهد آسیب های ازدواج های اینترنتی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. علی اکبری رئیس سازمان ملی جوانان در حاشیه جلسه هیئت دولت در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به سئوالی در خصوص گسترش ازداوج های اینترنتی، با بیان اینکه تشکیل خانواده نیاز به شناخت زیادی از دو طرف دارد، اظهار داشت
بررسی سایتهای همسریابی و ازدواج اینترنتی ( خوب یا بد )
انسان دارای مجموعه ای از نیازها و غرایزی است که ارضاء نشدن و یا نقص در ارضای هر کدام از آن ها موجب تزلزل در شخصیت می گردد و ازدواج، بهترین پاسخ به این غریزه است. رهبانیت و پس زدن این غریزه هم کار صحیحی نمی باشد، چون جز تشنگی سیری ناپذیر و تنوّع طلبی و اضطراب، چیز دیگری در پی نخواهد داشت
خيانت آنلاين يا ازدواج اينترنتي
در اينترنت دامنه انتخاب وسيع است و همچنين چون ظاهر فرد را نمي بينيد بيشتر به تفکر وي اهميت مي دهيد. اگر فاکتورهاي ذهني شما را نداشت، خيلي راحت با يک فرد ديگر در زمينه ازدواج صحبت مي کنيد.
اينترنتي شدن روابط اجتماعي در جامعه امروز ايران به طرز ناباورانه اي بيان کننده اين واقعيت است که گپ و گفت ها و مراودات دوستانه در دنياي مجازي به شکل نگران کننده اي در حال تبديل شدن به فرهنگي پذيرفته شده است.