چنان ارتباط عميق وهمه جانبه اي مي شود که بي هيچ شک وشبهه اي قابل مقايسه با هيچ يک از ديگر ارتباطات انساني نمي باشد به نحوي که قرارداد ناشي از آن داراي نوعي تقدس شده است .ازدواج مساله بسيار مهمي است که بسياري از جنبههاي مختلف زندگي فردي و اجتماعي انسان را تحت تاثير قرار ميدهد. امروزه شمار روز افزون موارد طلاق موجب شده است تا صاحبنظران به فکر پيدا کردن راه حلهايي باشند که يک ازدواج موفق و سالم را فراهم شاخته مانع از شيوع و افزايش آمار طلاق که يقينا عواقب بعدي آن بسيار دشوارتر و سخت تر شود. مشاوره قبل از ازدواج ابتدا در زمينه مسائل پزشکي ، مساله گروههاي فوتي و ژنتيکي آغاز گرديد و امروزه کم کم در زمينه مسائل شخصيتي و رواني و روابط نيز در حال شکل گيري و کاربرد است. در اين مقوله کارکردهاي مشاوره قبل از ازدواج بسيار مهم هستند که به آنها ميپردازيم.
بررسي ملاکهاي ازدواج سالم در مشاوره قبل از ازدواج
مشاوره قبل ازدواج در الويت اول به روشن ساختن ملاکهايي ميپردازند که براي داشتن يک انتخاب مناسب در ازدواج ضروري هستند. عدم توجه به تعيين چنين ملاکهايي و ارزش گذاري و اولويت بندي نامناسب آنها اغلب موجب ناکاميهاي بعدي ميشوند. بر اين اساس در مشاوره قبل از ازدواج تلاش ميشود ملاکهاي افرادي که قصد ازدواج دارند بررسي شده و راهنمايي لازم در مورد نظر داشتن ملاکهاي مناسب ارائه گردد.
سن ازدواج
سن ازدواج عامل مهمي است که ميتوانند رضايت از زندگي مشترک را تحت تاثير قرار دهد هر چند اين عامل به تنهايي نميتواند تعيين کننده باشد، اما عامل مهمي است که بايد مورد توجه قرار گيرد. بر اين اساس لازم به نظر ميرسد ميزان آمادگي سني ، رواني و اجتماعي طرفين مورد بررسي قرار گيرد. بطوري که عدم پختگي رواني ، عاطفي ، جسماني و اجتماعي طرفين مشکلات زيادي را به بار خواهد آورد و روشن است رسيدن به سن و سالي که از لحاظ اجتماعي مناسب براي ازدواج به نظر ميرسد به تنهايي قابل تکيه کردن نخواهد بود چرا که افراد مختلف در سنين متفاوتي به پختگي و آمادگي لازم براي ازدواج ميرسند. يک فرد 25 ساله ممکن است از پختگي و رشد و تکامل رواني ، اجتماعي و عاطفي برخوردار باشد در حاليکه فرد ديگري در سن 35 سالگي چنين آمادگي را نداشته باشد.
تطابق و تناسب شخصيتي طرفين در ازدواج
ويژگيهاي شخصيتي بسيار متنوع و متعدد هستند، اما برخي از آنها دخالت بيشتري در رضايت از زندگي مشترک دارند. مطمئنا فردي که بسيار به نظافت و تميزي اهميت قائل هست، نخواهد توانست با فردي که چندان در قيد و بند اين امور نيست زندگي موفقي داشته باشد.از ويژگيهاي مهم شخصيتي که تاثير قابل توجه در اين زمينه دارند ميتوان به درون گرايي و برون گرايي اشاره کرد. افراد درون گرا تمايل زيادي به گذراندن اوقات خود به تنهايي دارند در حاليکه براي افراد برون گرا تحمل چنين شرايطي بسيار سخت و آزار دهنده است. افراد درون گرا سرگرميهايي چون مطالعه و ... دارند در حاليکه افراد برون گرا در شرايط جمعي و سرگرم کننده لذت ميبرند مثل بازيهاي دسته جمعي.چنين ويژگيهايي به تعداد زيادي وجود دارند که البته گاه همان بودن ويژگيهاي طرفين و گاه ناهمساني آنها ميتواند فاکتوري براي ازدواج موفق باشد. به عنوان مثال ازدواج فرد درون گرا با فرد درون گرا موفق آميزتر خواهد بود تا ازدواج درون گرا با فردي برون گرا در حاليکه سلطه جوئي يک ويژگي است که حتما بايد ناهمساني آن در طرفين مورد توجه قرار گيرد. دو فرد سلطه جو ميزان تسلط بيشتري در زندگي مشترک خواهند داشت تا ازدواج فردي سلطه جو با فردي سلطه پذير.
منبع: irantrack.com
