اگر مهریه بیش از 110 سکه باشد پرداخت آن مشروط به توانایی مالی زوج است. طبق این قانون ميزان مهريه متعارف 110 سكه بهار آزادي است كه مرد موظف است آن را پرداخت كند
قانون مهریه
ماده ۱۰۷۸
هر چيزي را که ماليت داشته و قابل تملک نيز باشد ميتوان مهریه قرار داد.
ماده ۱۰۷۹
مهریه بايد بين طرفين تا حدي که رفع جهالت آنها بشود معلوم باشد.
ماده ۱۰۸۰
تعيين مقدار مهریه منوط به تراضي طرفين است.
ماده ۱۰۸۱
اگر در عقد نکاح شرط شود که در صورت عدم تأديه مهریه در مدت معين نکاح باطل خواهد بود نکاح و مهریه صحيح ولي شرط باطل است.
ماده ۱۰۸۲
به مجرد عقد، زن مالک مهریه ميشود و ميتواند هر نوع تصرفي که بخواهد در آن بنمايد.
تبصره: چنان چه مهریه وجه رايج باشد متناسب با تغيير شاخص قيمت سالانهي زمان تأديه نسبت به سال اجراي عقد که توسط بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران تعيين ميگردد محاسبه و پرداخت خواهد شد مگر اين که زوجين در حين اجراي عقد به نحو ديگري تراضي کرده باشند.
ماده ۱۰۸۳
براي تأديهي تمام يا قسمتي از مهریه ميتوان مدت يا اقساطي قرار داد.
ماده ۱۰۸۴
هر گاه مهریه، عين معين باشد و معلوم گردد قبل از عقد معيوب بوده و يا بعد از عقد و قبل از تسليم معيوب و يا تلف شود شوهر ضامن عيب و تلف است.
ماده ۱۰۸۵
زن ميتواند تا مهریه به او تسليم نشده از ايفاي وظايفي که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اين که مهریه او حال باشد و اين امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود.
ماده ۱۰۸۶
اگر زن قبل از اخذ مهریه به اختيار خود به ايفاي وظايفي که در مقابل شوهر دارد قيام نمود ديگر نميتواند از حکم ماده قبل استفاده کند معذلک حقي که براي مطالبهي مهریه دارد ساقط نخواهد شد.
ماده ۱۰۸۷
اگر در نکاح دائم مهریه ذکر نشده يا عدم مهریه شرط شده باشد نکاح صحيح است و طرفين ميتوانند بعد از عقد مهریه را به تراضي معين کنند و اگر قبل از تراضي بر مهریه معين، بين آنها نزديکي واقع شود زوجه مستحق مهریه المثل خواهد بود.
ماده ۱۰۸۸
در مورد ماده قبل اگر يکي از زوجين قبل از تعيين مهریه و قبل از نزديکي بميرد زن مستحق هيچ گونه مهریه نيست.
ماده ۱۰۸۹
ممکن است اختيار تعيين مهریه به شوهر يا شخص ثالثي داده شود در اين صورت شوهر يا شخص ثالث ميتواند مهریه را هر قدر بخواهد معين کند.
ماده ۱۰۹۰
اگر اختيار تعيين مهریه به زن داده شود زن نميتواند بيشتر از مهریه المثل معين نمايد.
ماده ۱۰۹۱
براي تعيين مهریه المثل بايد حال زن از حيث شرافت خانوادگي و ساير صفات و وضعيت او نسبت به اماثل و اقران و اقارب و همچنين معمول محل و غيره در نظر گرفته شود.
ماده ۱۰۹۲
هر گاه شوهر، قبل از نزديکي، زن خود را طلاق دهد زن مستحق نصف مهریه خواهد بود و اگر شوهر بيش از نصف مهریه را قبلاً داده باشد حق دارد مازاد از نصف را عيناً يا مثلاً يا قيمتاً استرداد کند.
ماده ۱۰۹۳
هر گاه مهریه در عقد ذکر نشده باشد و شوهر قبل از نزديکي و تعيين مهریه زن خود را طلاق دهد زن مستحق مهریه المتعه است و اگربعد از آن طلاق دهد مستحق مهریهالمثل خواهد بود.
ماده ۱۰۹۴
براي تعيين مهریه المتعه حال مرد از حيث غنا و فقر ملاحظه ميشود.
ماده ۱۰۹۵
در نکاح منقطع عدم مهریه در عقد موجب بطلان است.
ماده ۱۰۹۶
در نکاح منقطع موت زن در اثناي مدت موجب سقوط مهریه نميشود و همچنين است اگر شوهر تا آخر مدت با او نزديکي نکند.
ماده ۱۰۹۷
در نکاح منقطع هر گاه شوهر قبل از نزديکي تمام مدت نکاح را ببخشد بايد نصف مهریه را بدهد.
ماده ۱۰۹۸
در صورتي که عقد نکاح اعم از دائم يا منقطع باطل بوده و نزديکي واقع نشده زن حق مهریه ندارد و اگر مهریه را گرفته شوهر ميتواند آن را استرداد نمايد.
ماده ۱۰۹۹
در صورت جهل زن به فساد نکاح و وقوع نزديکي، زن مستحق مهریه المثل است.
ماده ۱۱۰۰
در صورتي که مهریه المسمي مجهول باشد يا ماليت نداشته باشد يا ملک غير باشد در صورت اول و دوم زن مستحق مهریه المثل خواهد بود و در صورت سوم مستحق مثل يا قيمت آن خواهد بود مگر اين که صاحب مال اجازه نمايد.
ماده ۱۱۰۱
هر گاه عقد نکاح قبل از نزديکي به جهتي فسخ شود زن حق مهریه ندارد مگر در صورتي که موجب فسخ، عنن باشد که در اين صورت با وجود فسخ نکاح، زن مستحق نصف مهریه است
منبع:ایجو
